• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Korak bliže play offu

SONY DSCU utakmici petnaestog kola vidjeli smo možda i najbolje poluvrijeme u igri Studenta. Napokon strpljiva igra kojom su u prvom poluvremenu polako jačali pritisak prema gostujućem vrataru Braliću i ostavljali minimalne mogućnosti za gostujuće prijetnje. Zanimljivo je da iako ulazak u utakmicu nije bio onako furiozan kao protiv Vrgorca i Osijeka nekako je ekipa djelovala zrelije.

Tako je Ziberi u 9. minuti iz naoko neopasne situacije potegao sa 10ak metara, a lopta koju je Bralić trebao s lakoćom uhvatiti bježi mu iz ruke i u laganom luku završava u mreži. Međutim pogodak nije mnogo toga promijenio, Kijevo se i dalje branilo na svojoj polovici dok je Alumnus držao posjed uz minimalni rizik. Sve što smo od gostiju vidjeli su nekoliko solo proboja Rožića i jedan “Banićevski” pokušaj petom.

SONY DSCU trinaestoj minuti Đulvat daje duboku loptu za Penavu koji na drugoj stativi petom usipjeva prevariti Bralića i umiriti tribine koje su ponovo strepile od nekog zalutalog metka. Do kraja poluvremena bez izrazitih šansi ali uz maksimalnu kontrolu domaćina i napokon zadovoljna lica Alumusovih navijača.

Drugo poluvrijeme kreće uz ponešto izmiješane četvorke, ali nastavlja se u istom ritmu. Potpuna kontrola Studenata i neraspoloženi gosti koji ni sa svojim najjačim sastavom nisu uspjeli ozbiljnije priprjetiti (Palavra, Musinov, Banić, Rožić). Domaćin nije žurio, u potpunosti je kontolirao utakmicu, a kako nije morao juriti rezultat imao je Mićo Martić vremena iskušati razne varijante u igri.

Pred sam kraj utakmice, posljednjih šest minuta Teo Strunje je pokušao s Musinovim u ulozi vratara, ali najopasniju priliku gostiju Modrušan, a zatim i Đulvat čiste s gol linije.

Druga domaća pobjeda zaredom i bijeg od sedmog mjesta na 8 bodova svakako će vratiti osmjeh na lice Mići Martiću i Jakovu Ungarovu. U idućem kolu studente čeka odlazak u Marof i teška utakmica sa posljednjeplasiranom ekipom lige kojoj je svaka utakmica borba za prvoligaški život.

SONY DSC

Kao upozorenje navodimo samo zanimljiv statistički podatak iz ove sezone. Dva puta ove godine Alumnus je igrao protiv  posljednje plasirane (u tom trenutku) momčadi prvenstva. U trećem kolu protiv Kijeva (tada posljednje plasiranog) i u trinaestom kolu kod kuće protiv Vrgorca. Obje utakmice su izgubljene. Poziva na oprez nikad dovoljno.

MNK ALUMNUS: Modrušan, Đulvat, Horvat, Matošević, Penava; Vuk, Grgić, Postružin, Ziberi, Bašić, Grbeša, Ledinščak. Trener: Mićo Martić

MNK KIJEVO JAKO SPORT: Bralić, Banić, Musinov, Šamija, Palavra; Lovrić, Rožić, Matić, Knežević, Sunko, Palavra Trener: Teo Strunje

Strijelci: 1:0 – 9′ – Ziberi, 2:0 – 13′ – Penava

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student