• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Mario Modrušan je novi član ASD Gruppo Fassina

Modri3Kvalitetu i mladost koja je krasila MNK Alumnus u prošloj sezoni prepoznali su i strani klubovi. Nakon Kristijana Postružina, međunarodni angažman dobio je i Mario Modrušan. Popularni Modri, koji je bio fantastičan u finalnoj seriji protiv Novog Vremena karijeru će nastaviti na sjeveru Italije, član je ASD Gruppo Fassina koji nastupa u talijanskoj Serie A2. Više o samom transferu i novom klubu pitali smo popularnog Modrog.

Mario, za početak, čestitke na angažmanu u Italiji. Reci nam otkud kontakti s Gruppo Fassina?

Gruppo Fassina je ove sezone odlučila pomladiti ekipu, a doveli su i mladog trenera željnog dokazivanja, koji je do sada radio u stručnom stožeru aktualnog prvaka Luparensea. Upravo je on vidio neke moje snimke na internetu, učinio sam mu se idealnim rješenjem za mjesto među vratnicama i naložio je upravi da me pokuša dovesti. Nakon što smo razmijenili par e-mailova, pozvali su me u sjedište kluba, gdje smo vrlo brzo dogovorili sve detalje, te na kraju i potpisali ugovor.

Koliko si upoznat s talijanskom Serie A2, možeš li to usporediti s HMNL-om?

U talijanskoj A2 ligi igra 26 klubova, koji su podijeljeni u dvije grupe, A i B, odnosno sjever i jug. Obje su izrazito kvalitetne, usudio bih se reći da je kvaliteta otprilike u rangu naše 1.HMNL. U ligi igra puno stranaca, najviše Brazilaca, a klubovi su vrlo dobro organizirani. Zanimljivo je da je prošle sezone prvo mjesto u grupi A osvojio New Team iz Gorizije, za koju su igrali ponajbolji slovenski reprezentativci Kristjan Čujec i Rok Mordej, a u četvrtoplasiranoj momčadi, Cagliari Futsal, igra naš Frane Despotović.

Nakon Postružina ti si drugi igrač Alumnusa koji novi angažman traži u inozemstvu. Je li to rezultat dobrog rada i napretka u hrvatskom futsalu ili je ulazak Hrvatske u EU glavni faktor?

Modri2Rad u hrvatskom futsalu popravio se u zadnjih nekoliko godina. Klubovi više ne skupljaju igrače sa nogometa, sada su to više manje ljudi posvećeni futsalu, sa nekoliko treninga tjedno, dok se treneri sve više informiraju i ulažu u svoju naobrazbu. Svakako da je ulazak Hrvatske u EU olakšao igračima odlazak u inozemstvo, ali gotovo sve lige, pa tako i talijanska, svake godine smanjuju kvotu stranih igrača, pa klubovi dovode strane igrače koji im mogu donijeti kvalitetu više.

Kakvi su tvoji ciljevi nakon odlaska na sjever Italije?

Moj prvi cilj je nametnuti se u novoj ekipi, učvrstiti svoje mjesto na golu, uhvatiti kontinuitet i pomoći svojoj momčadi da dohvati što više bodova. Želim opravdati ogromno povjerenje koje čelnici i trener Gruppo Fassine imaju u mene.

Tvojim odlaskom oslobodilo se mjesto među vratnicama u MNK Alumnus. Iz kluba se čuju glasine o reaktiviranju Lukića i nekim novim vratarskim imenima. Hoće li Alumnus imati dobrog golmana i u sezoni 2014./2015.?

To je više pitanje za upravu kluba, ali vjerujem kako će i sljedeće sezone Alumnus imati kvalitetnog vratara. Tko god to bude, želim mu svu sreću da se mojim bivšim klubom nastavi pisati lijepe stranice povijesti.

Mario, želimo ti puno uspjeha u novom klubu. Sretno!!

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student