• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Matošević: Nadam se da ću igrati važnu ulogu i u Italiji

Veki1Možda i najzvučniji transfer u povijesti hrvatskog futsala je onaj Vedrana Matoševića iz redova hrvatskog prvaka, Alumnusa, u redove aktualnog talijanskog prvaka i najtrofejnijeg talijanskog kluba, Luparense Calcio a 5. Nakon osvajanja prvaka Hrvatske karijeru nastavljas u talijanskom prvaku. Kako je došlo do kontakta s Luparenseom?

Kako je Alumnus osvojio naslov prvaka, igrači su postali zanimljivi široj javnosti. Na kraju sezone iz Italije su se raspitivali za mene. Poslali su ponudu i ja sam prihvatio.

Osim što su aktualni prvaci, Vukovi su i najtrofejniji talijanski klub. Kakva su očekivanja od momčadi u sljedećoj sezoni?

Klub je i dalje željan dobrih rezultata, zato je prvi cilj plasirati se u Elite round Futsal Cupa. Što se tiče prvenstva cilj je izboriti doigravanje.

Koliko poznaješ momčad? Tko su najbolji pojedinci?

Pratio sam ih proteklu sezonu i vrlo dobro poznajem igrače. Honorio je zasigurno prva violina ove momčadi. Uz njega su tu bili Merlim i Canal koji su napustili klub na kraju sezone. U zamjenu za njih doveli su Giasona koji je s Italijom osvojio Europsko prvenstvo u Belgiji.

Kakva su osobna očekivanja? U Alumnusu si bio možda i najvažniji igrač u ekipi. Kakva će biti tvoja uloga u Luparenseu?

Nezahvalno je govoriti o tome unaprijed, ali se nadam da ću igrati važnu ulogu u momčadi. Dat ću sve od sebe da tako bude.

Veki2Alumnus je napustio već treži mladi igrač, još jedan važan kotačić. Kakve šanse ima u novoj sezoni i Ligi prvaka?

Sigurno da će im biti teže ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ali isto tako vjerujem da će Mićo Martić znati izvući maksimum iz ekipe koja je ostala. Uvjeren sam da će Alumnus proći u Main round, a onda je u Moskvi sve moguće.

Zahvaljujem se svima iz Alumnusa, a posebno bih se zahvalio treneru Mići Martiću i kapetanu Matiji Đulvatu. Puno sam naučio od njih, uvijek su vjerovali u mene. Beskrajno ih poštujem.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student