• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

UEFA Futsal Cup u Zagrebu od 27. kolovoza

UFC_1UEFA Futsal Cup najcjenjenije je europsko futsal natjecanje, a njegovi počeci datiraju iz 1984. kada se diljem Europe odigravalo Europsko prvenstvo futsal klubova. 2001. UEFA je natjecanju dala današnje ime, a kroz nekoliko godina iskristalizirala se i današnja forma koja UEFA Futsal Cup čini najmasovnijim međunarodnim klupskim natjecanjem. Kao osvajač 1. HMNL i nacionalni prvak, MNK Alumnus ove godine predstavlja Hrvatsku u futsal Ligi prvaka, a u natjecanje se uključuje iz Preliminarne faze.

UEFA Futsal Cup podijeljen je u četiri faze natjecanja, od kojih se tri odigravaju kao mini turniri kroz koje četiri najuspješnije momčadi traže prolazak na final-four, završni turnir četiri najbolje futsal momčadi u Europi.

Složenim UEFA-inim izračunom koji ovisi o nacionalnom koeficijentu, klupskom koeficijentu, te prijašnjim nastupima kluba u ovom natjecanju kreira se rang ljestvica najuspješnijih klubova kako bi se rasporedili u neku od faza natjecanja. Prvih 20 klubova izbjegava nastup u Preliminarnoj fazi, dok svi ostali, kroz natjecanje u osam skupina traže prolazak u Main rundu UEFA Futsal Cupa.

UFC_2MNK Alumnus ima koeficijent 3.834 te je rangiran kao 21. momčad u ovogodišnjoj Ligi prvaka, odmah iza grčke Athine i rumunjske Deve, koje su izborile automatski nastup u Main rundi, dok će Alumnus svoj put prema tamo tražiti kao domaćin Preliminarne skupine F, od 27. do 29. kolovoza.

Protivnici Alumnusa u Preliminarnoj fazi natjecanja su, hrvatskoj javnosti slabo poznati, Kobenhavn Futsal i Balzan Youths FC. Prvak danske i prvak Malte za sada nisu ostvarili zapažen rezultat u europskim natjecanjima pa je Alumnus kao domaćin prvi favorit ove skupine.

Pobjednik skupine F nastavit će natjecanje u Moskvi, u skupini 6 Main runde gdje ga već čekaju prvak Rusije, Dina Moskva, Rumunjska Deva, i  Futsal Team Charleroi iz Belgije.

Veliki je ovo povratak europskog futsala u Zagreb. Nakon fantastične posjećenosti futsal EURA 2012. u zagrebačkoj Areni, te odličnog nastupa zagrebačkog Nacionala u Elitnoj skupini UEFA Futsal Cupa 2008. uprava MNK Alumnus nada se lijepo ispunjenoj dvorani Doma sportova i krajem kolovoza 2014.

Bit će teško ponoviti uspjeh MNK Split iz 2001. koji je osvojio treće mjesto u Europi, ali pozivamo sve navijače da gromoglasnom podrškom pomognu Alumnusu da uspješno preskoči prvu prepreku prema tome cilju.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student