• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Idemo u Moskvu!!!

DSC02472Alumnus je još jednom pobjedom, ovaj put nad danskim Kopenhagenom, osigurao prvo mjesto u skupini F Preliminarne runde UEFA Futsal Cupa i izborio nastup u Moskvi krajem rujna. Nakon pobjede Balzana nad Kopenhagenom u drugoj utakmici, susret između Alumnusa i Kopenhagena bio je samo formalnost. Ušli su igrači Miće Martića kao veliki favoriti u ovu utakmicu, znajući da ih samo visoki poraz izbacuje iz natjecanja. Takav pristup omogućio je Kopenhagenu da dugo vremena zadrži rezultat u egalu.Nula je na semaforu stajala do devete minute. Tada Penava krade loptu igračima Kopenhagena i pred golom upošljava nečuvanog Ziberija, koji zabija za početno vodstvo Studenata i na najbolji način proslavlja svoj rođendan. Nakon tog pogotka sve je izgledalo puno lakše za Alumnus. Već u 11. minuti Grbeša povećava rezultat na 2:0. Opet je Penava bio taj koji je odradio većinu posla i nesebično poslužio Grbešu kojem na drugoj stativi nije bilo teško poentirati. Za konačnih 3:0, suigrači Alumnusa odužili su se Penavi za njegove dvije asistencije. Brnić se lukavo riješio svog čuvara pred golom Kopenhagena i vratio loptu na šest metara do Penave koji nečuvan zabija za konačnih 3:0 u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je bilo preslika prvog, evidentna razlika u kvaliteti omogućila je Alumnusu odigravanje ostatka utakmice u puno laganijem ritmu i postizanje još četiri pogotka. Zabijali su redom Ziberi, Đulvat, Capar i Grbeša, dok su za Kopenhagen počasne pogotke postigli Caridad i Ullvius.

Ovom uvjerljivom pobjedom Alumnus je izborio nastup u Main rundi malonogometne Lige prvaka koja se krajem devetog mjeseca igra u Moskvi. Alumnus u skupini očekuje aktualni prvak Rusije, Dina Moskva, belgijski prvak, Charleroi i najbolja momčad Rumunjske, Deva.

Dina Moskva je drugi svijet za nas. To je potpuno drugi, jači i profesionalniji rang natjecanja. Očekuje nas susret s jednim od najboljih futsal klubova na svijetu i sigurno da će biti jako teško. Trenirat ćemo i spremati se za ono što nas očekuje, mislim da u susretima s Belgijancima i Rumunjima možemo tražiti svoju šansu, dat ćemo sve od sebe. Sigurno u Moskvu ne idemo na lagani odmor. – Ovim riječima Sadat Ziberi najavio je sljedeći veliki izazov za igrače Alumnusa.

DSC02562Sličnog razmišljanja je i Matija Đulvat: Kao što je Ziba rekao, Dina je svijet za sebe, klub koji se natječe u jednoj od najboljih liga na svijetu i još uz to je prvak. Bit će teško, ali isto tako se pričalo da će i s Balzanom biti teško, da su im došla tri Rumunja, Bugarin, razna pojačanja pa ste vidjeli kako je to završilo. Idemo se sada spremiti za Rusiju, za Moskvu, dati sve od sebe i napraviti sve što je u našoj moći da uživamo u Main rundi UEFA Futsal Cupa, a da naši protivnici nimalo ne uživaju u dvoboju s nama.

Odlično odrađen nastup u UEFA Futsal Cupu je iza Alumnusa. Kako organizacijski tako i natjecateljski sve je bilo na vrlo visokom nivou. Studenti su i ovaj ispit položili s izvrsnim uspjehom, a sada svi s nestrpljenjem očekujemo kraj rujna i Alumnus u Moskvi.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student