• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Ivan Matan: “Sigurno je da pripadamo gornjem domu”

Matan2Nakon odlazaka Matoševića, Modrušana i Postružina u redove Studenata, pred početak nove sezone, vraća se Ivan Matan. Nakon prošlogodišnje sezone u Solinu, ovaj Bosansko-hercegovački reprezentativac vratio se u Alumnus i bit će velika pomoć Mići Matiću u idućim utakmicama.

Nakon sezone u Alumnusu prošlu godinu si nastupao za MNK Solin. Kakva su tvoja iskustva s Pivarima?

Nakon godinu dana u Solinu mogu reći da sam zadovoljan učinjenim. Bila je to sezona uspona i padova, pomalo turbulentna. Sve u svemu, vjerujem da na kraju svi možemo biti zadovoljni plasmanom. I na osobnom planu sam vrlo zadovoljan, upoznao sam nove ljude stekao nova prijateljstva, i mislim da sam napredovao kao igrač. Ovim putem bih se zahvalio bivšim suigračima i upravi kluba.

Sigurni smo da si pratio Alumnus prošle sezone. Kako si ti vidio i doživio play-off?

Gledao sam uživo neke finalne utakmice, i sve sto mogu reći je da se rad, upornost i hrabrost isplati, a to je Alumnus, u prošloj sezoni imao. Uz malo sreće i veliki naslov je tu.

Koliko će odlazak Alumnusova trojca u inozemstvo utjecati na momčad u ovoj sezoni?

Dobri rezultati i igra, dovela su tri igrača do transfera. Želim im svu sreću ovog svijeta. Sigurno je da im neće biti lako, ali ne sumnjam u njih. Udarac je to na igrački kadar, no mi što smo trenutačno tu moramo raditi što bolje i pokazati da Alumnus može i dalje napadati vrh.

Početkom listopada očekuje vas nastup u Moskvi. Skupina je izuzetno zahtjevna. Što može biti Alumnusova prilika?

Skupina je zahtjevna. O Dini ne treba trošiti riječi. Protiv Belgijanaca i Rumunja vidim našu šansu. Protiv Belgijanaca sam igrao s reprezentacijom, Rumunje otprilike poznajem i uz maksimalnu angažiranost i dozu sreće, mislim da možemo napraviti veliki uspjeh.

U 1. HMNL se vratio Split Tommy, Nacional se pojačao, Murter također, tko je po tebi prvi favorit lige i gdje vidiš Alumnus?

Matan1Mislim da će ovo biti vrlo zanimljiva sezona. Dosta klubova se pojačalo, od Tommya, Nacionala, Murtera, tu moram spomenuti Square, trener Mavrović i moj veliki prijatelj Bevanda sigurno planiraju borbu za vrh, Makarska i dalje ima odličnu ekipu. Bit će jako puno derbija. Po meni Tommy ima malu prednost ispred svih, Nacional je odmah tu, ali sigurno da i ostali vide svoju šansu. Vjerujem da će se Alumnus dizati iz kola u kolo i sigurno je da pripadamo gornjem domu. Play-off ne bi trebao biti sporan, a onda je sve moguće.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student