• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Alumnus – Charleroi 2:4

Alumnus_UEFA2Malonogometaši Alumnusa nisu uspjeli pobjediti u prvoj utakmici Main runde UEFA Futsal Cupa, bolji je bio belgijski prvak Charleroi. Iako su odlično otvorili utakmicu i poveli već u prvoj minuti, igrači Alumnusa nisu uspjeli zadržati to vodstvo i unatoč velikom broju prilika upisali su prvi poraz u službenim europskim natjeacnjima.Jurlina je već u prvoj minuti donio prednost Alumnusu i fantastično otvorio utakmicu, ali ta je prednost trajala samo do devete minute. Tada Lucio odlično prolazi po lijevoj strani i savršenom loptom na drugoj stativi upošljava Zica kojem nije bilo teško poentirati za poravnanje rezultata.

U 12. minuti Charleroi dolazi do vodstva iz jedne polukontre. Trussart je bio prebrz za obranu Alumnusa i snažnim udarcem iskosa dovodi Belgijce u vodstvo. Uspostavili su nakon toga igrači Jakova Ungarova kontrolu nad utakmicom i kada se očekivalo da poravnaju rezultat dogodio se novi šok. Zico i Trussart odlično kombiniraju, a potonji povećava prednost Charleroia na 3:1.

Dok je Alumnus držao loptu, Charleroi je stvarao prilike i zabijao i time nikako nije bio zadovoljan niti Jakov Ungarov.

U ovoj utakmici presudilo je iskustvo Belgijaca. Prvo poluvrijeme uspjeli su nam nametnuti svoj ritam i odraditi poluvrijeme bez da su se puno potrošili. Prvotni cilj je bio da s brzim protokom lopte pokušamo izmoriti njihove najbolje igrače, ali nažalost  oni u nametnuli svoj ritam.

Grbesa_UEFA1U drugo poluvrijeme Alumnus opet ulazi fantastično. Kombinaciju nakon prekida prizemnim udarcem Grbeša posprema iza leđa odličnog Durota na vratima Belgijaca.

Sličan scenarij kao kod trećeg pogotka Charleroia događa se i u 22. minuti utakmice. Canaris bježi po desnoj strani i vraća loptu u sredinu, a ona se od Brnića odbija u Lukićevu mrežu za konačnih 4:2. Do kraja utakmice Durot i okvir gola sačuvali su mrežu Charleroia očuvanom i donijeli im vrijedne bodove pred nastavak natjecanja.

Uz malo sreće mogla je utakmica u drugom poluvremenu otići u potpuno drugom smjeru, a svjestan je toga i Alumnusov strateg.

U drugom poluvremenu kada nam je lopta krenula brže postajali smo i konkretniji, ali nažalost na ovakvoj razini i najmanje nepažnja se kažnjava, što se na kraju pokazalo ključno.

Iako još postoje prilike svi u Alumnusu su svjesni da će do prolaska u Elitnu fazu natjecanja biti jako teško doći.

Sutra nas čeka favorizirana Dina koja je danas imala dosta problema s Rumunjima i sigurno je da će to shatiti kao opomenu i sutra ući još odlučniji. Na nama je da pokažemo karakter nakon današnjeg poraza i da prije svega kroz jednu fanatičnost i borbenost pokušamo anulirati tu razliku u kvaiteti između ove dvije momčadi. S druge strane u napadu se moramo osloniti na što jednostavnija i po nas najmanje opasna rješenja kako bi maksimalno otežali i onemogućili protivniku lagan dolazak u gol šansu. Unatoč porazu i dalje krojimo sami svoju sudbinu i premda su sve vjerojatnosti protiv nas nitko nam ne može oduzeti pravo da se nadamo. Ponavljam, ako uspijemo da se srce i volja umiješaju svoje prste u vjerojatnosti onda nas čeka jedna odlična utakmica iz koje moemo izići kao pobjednici čak i unatoč krajnjem rezultatu.

Utakmica između Alumnusa i Dine Moskva na rasporedu je u petak, 3. listopada s početkom u 17:30h.

 

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student