• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Alumnusovci trče za one koji ne mogu

DečkiMože li jedan sportski spektakl povezati cijeli svijet? Prošle godine nas je više od 35.000 trkača na utrci Wings for Life uvjerilo da je to moguće, a ove godine sprema se drugo izdanje ove svjetske utrke. Baš kao prošle godine, i Alumnusovi malonogometaši trčat će za one koji to ne mogu i na taj način udružiti snage s ljudi diljem svijeta kako bi pomogli pronalaženju lijeka za ozljedu leđne moždine.


Točno u 15 sati, 3. svibnja sa zadarskog Pozdrava suncu utrku će započeti tisuće natjecatelja iz Hrvatske. Istovremeno će se prema sartnim linijama uputit natjecatelja diljem 35 svjetskih zemalja. Onaj trkač ili trkačica koje vozilo presretač posljednje pretekne bit će proglašeni pobjednicima utrke.

Malonogometaši Alumnusa rado sudjeluju u humanitarnim aktivnostima, stoga se odluka o priključivanju utrci po drugi put nametnula sama po sebi.

„Već dugo surađujemo s Red Bullom, a kada smo čuli kakvu akciju spremaju, te da sav prihod ide za istraživanje bolesti kralježnice, odmah smo prijavili cijeli klub na utrku“, priča Goran Novković, direktor Alumnusa. „Iz kluba smo trčali predsjednik Martulaš, Sadat Ziberi, Matija Capar i ja, te Nikola Grgić koji je trenutno na posudbi u Futsal Dinamu. Iako smo prijavili cijelu momčad, dečki su morali odustati radi obveza, uglavnom utakmica za fakultete. Ove godine se nadamo da tu nedjelju neće biti utakmica i drugih obveza te da ćemo u Zadar ići u punom sastavu“, nadodaje.

ZibaJedan od trkača velike prošlogodišnje utrke bio je i Alumnusov Sadat Ziberi, koji je pretrčao 20 km i tako postavio klupski rekord.

„Atmosfera na utrci bila je odlična! Svakomu tko je u mogućnosti, preporučio bih da se prijavi i otrči za one koji to ne mogu. Osim što će pomoći ostvarivanju lijepog cilja, ujedno će se i zabaviti“, kaže Sadat. „Potrebno je pohvaliti i sjajnu organizaciju: svakih 5 km trkači se mogu poslužiti čokoladicama, bananama, vodom te naravno Red Bullom. Bilo da ste profesionalni maratonac ili tek amater, ovo je nešto što nikako ne biste smjeli propustiti!“, za kraj ističe Ziberi.
Želite li i vi trčati za one koji ne mogu i na taj način sudjelovati u najvećoj svjetskoj utrci, prijaviti se možete ovdje.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student