• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

ŽMNK Alumnus treći na Futsal kupu Poličnik

10387410_811436705590065_4189082246055148411_nZavršen je Futsal kup Poličnik 2015. i naše cure se iz Zadra vraćaju s brončanom medaljom. U petak su upisane dvije uvjerljive pobjede po skupinama protiv ŽMNK MC Horvati Zagreb 7:0 (Migić 2, Tolić 2, Krog 2, Damjanović) i ŽMNK IPA Zadar 11:1 (Brkan 6, Damjanović 2, Mimica, Krog, Migić), s čime je osigurano subotnje polufinale protiv Futsal klub Tommy Split.Nakon dobrog otvaranja utakmice i početnog vodstva preko Martine Krog, u nastavku susreta Split Tommy okreće rezultat na 3:1. Tračak nade se ukazao kada je Andrea Tolić zabila za 3:2, ali Split Tommy brzo odgovara i na kraju dolazi do pobjede 5:2 (Krog, Migić). U utakmici za treće mjesto cure su našle dovoljno snage i motiva da upišu pobjedu protiv ŽMNK MC Horvati Zagreb. Martina Krog i Irena Migić donijele su prednost Alumnusu, Horvati su pred kraj susreta uspjeli smanjiti na 2:1, ali su cure ipak bile dovoljno koncentrirane da uspješno privedu susret kraju i osvoje treće mjesto. Pobjednik turnira je MNK Fusio iz Zagreba koji je u uzbudljivom finalu nakon lutrije šesteraca bio bolji od Futsal klub Tommya. Kratak osvrt na turnir i rezultat nam je dao trener Jakov Ungarov.

Uzevši u obzir kvalitetu turnira, moram reći da sam zadovoljan s postignutim rezultatom. Istina da su moje ambicije uvijek više, ali bitno je da osvajamo medalje i da smo pri vrhu. Većina mojih cura trenira samo futsal i kada ne postoji adekvatno natjecanje tijekom cijele godine i uz jedan do dva treninga tjedno teško je održavati natjecateljsku formu. Veseli me da s taktičke strane napredujemo i da na terenu pokazujemo jednu taktičku zrelost i odgovornost. Trenutačno nam nedostaje fizičke moći i iskustva igranja teških utakmica, što se najbolje moglo vidjeti u polufinalu protiv Split Tommya. Odlično smo otvorili utakmicu, poveli i onda kako počnemo padati sa snagom nam se nepotrebno uvuče nervoza što rezultira improviziranjem i nepotrebnim forsiranjem. Kvaliteta i iskustvo protivnika kažnjava takve stvari i kasnije se onda teško vraćati. Mi smo ekipa u nastajanju i ovakvi turniri su nam od neprocjenjive važnosti za stjecanje iskustva, jasan pokazatelj trenutačnog stanja i podloga za daljnji rad. Moram spomenuti da zbog utakmice u Vrgorcu nisam bio u mogućnosti voditi cure prvi dan, ali tu je hrabro uskočio Alan Sinovčić, kojem ovim putem još jednom zahvaljujem. Osim što je vrhunski trener za kondicijsku pripremu, Alan je pokazao i potencijal za vođenje futsal ekipa pa bi mogao razmisliti i o proširenju svojih djelatnosti.

Moram pohvaliti organizatore ŽMNK Super Čiks iz Podgradine na odličnom turniru i uvjetima koje su pružili mojim igračicama i meni. Posebne zahvale idu gosp. Luki Marinoviću za sve što je učinio za nas. Organizatori su postavili ljestvicu jako visoko te bi mogli poslužiti za primjer svim ostalim sličnim turnirima. Nadam se da ćemo se i sljedeće godine vidjeti na drugom izdanju turnira.

Fotografije ustupio gosp. Dragan Đukanović iz MNK Fusio kojem se ovim putem zahvaljujemo.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student