• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Ungarov: Sami krojimo svoju sudbinu

IMG_88742241664388Nakon tri tjedna reprezentativne pauze Alumnus nastavlja natjecanje na domaćem parketu protiv gradskog rivala Nacionala. Utakmica je to koja uvijek okupi veliki broj futsal zaljubljenika u zagrebačkim dvoranama koji u pravilu uživaju u odličnim predstavama igrača obiju momčadi. Nacional je uzdrman posljednjim domaćim porazom od Squarea, dok Alumnus očekuje jako težak raspored do samog kraja prvenstva. U nastavku trener Studenata, Jakov Ungarov najavljuje utakmicu.

Kako ste iskoristili ova tri tjedna prvenstvene pauze?

Moram reći da sam jako zadovoljan obavljenim poslom u ovom mezociklusu. Naš kondicijski trener Alan Sinovčić i ja složili smo program za ovo razdoblje i sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da smo ostvarili sve zacrtano.

Nacionalu je pauza možda i više koristila, jer su u posljednjem prvenstvenom kolu poraženi na domaćem parketu protiv Squarea. Je li Nacional u krizi?

Osnovna karakteristika sportske forme je da ona nije konstantna i nemoguće je da neka momčad odradi cijelu sezonu u istom ritmu. Nacionalov mali pad dogodio se u zadnjih nekoliko kola, ali ako je to u skladu s planom treninga koje je zacrtao njihov stručni stožer ne treba oko toga dizati veliku galamu. Nacional i dalje ostaje jedan od favorita za osvajanja i prvenstva i kupa.

U prvom dijelu prvenstva, odigrana je jedna od najljepših utakmica ove sezone baš između Nacionala i Alumnusa. Nažalost Nacional je slavio 4:3. Što je u toj utakmici bilo dobro, a što treba popraviti pred današnji dvoboj?

IMG_23128956366031U prvoj utakmici mislim da smo sami sebe iznenadili s načinom kako smo odigrali i mislim da je nedostajalo vjere i samopouzanja da možemo napraviti i nešto više. Bitke se dobivaju u glavama ljudi i vjera u svoje suigrače i samog sebe će nam u petak i u nastavku prvenstva biti prijeko potrebni. Naravno, ta vjera mora biti utemeljena na predanosti, radu, poniznosti i nesebičnosti.

Protiv Nacionala nema Horvata koji je u Slavonskom Brodu dobio crveni karton. Nacional je sigurno bez Kubovića i trenera Grdovića. Jesu li svi ostali igrači spremni?

Imamo određenih problema s ozljedama, tako da još nisam siguran u kojem sastavu ćemo istrčati u petak. Kako god ispalo ne zabrinjavam se, jer ne treniramo i radimo da bi ovisili o pojedincima jer mi smo prije svega kolektiv. Prihvatiti svog suigrača i iskorisitit njegove dobre, ali još više prihvatiti i pokušati sakriti loše osobine jedan je od preduvjeta za uspjeh.

Momčadska igra i napadački pristup uz visoki presing su glavne karakteristike Alumnusa. Znam da nam ne možete otkriti sve taktičke zamisli, ali zanima nas ide li Alumnus i protiv Nacionala po sva tri boda?

Želja za pobjedom, napredovanjem i dokazivanjem trebali bi biti osnovni poriv svakog sportaša. Kada na suprotnoj strani imate protivnika kao što je Nacional svjesni ste da će za pobjedu biti potrebno izvući nešto posebno iz sebe. Izazov je velik, krajnji ishod vam ne može nitko garantirati, ali trud i želju vam nitko ne može oduzeti.

Alumnusu je svaki bod u nastavku prvenstva jako bitan, a raspored je izrazito težak, možda i najteži od svih momčadi, gostovanja u Makarskoj i na Murteru, te Split i Square kući. Gdje vi vidite Alumnus na kraju travnja?

Alumnus_UEFA2U mom životopisu piše puno podataka, ali predviđanje budućnosti nije jedan od njih. Svjesni smo teškog rasporeda do kraja prvenstva i ne treba bježati od činjenice da postoji mogućnost da se nađemo među dvije ekipe koje ispadaju iz lige. Ipak, zbog stvari koje sam vidio tijekom ovog perioda duboko vjerujem u ovu momčad i svoje igrače. Mlada smo ekipa, imamo neka svoja ograničenja i radili smo neke početničke greške koje su nas koštale i boljih rezultata, ali treniramo, učimo, borimo se i što je najvažnije sami krojimo svoju sudbinu.

Zagrebački derbi između MNK Alumnus i MNK Nacional na rasporedu je u petak, 27. ožujka od 19:30h u zagrebačkoj Martinovci.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student