• 1.HMNL

    Nacional - Alumnus

    Petak 28.10. 20:30 Sutinska vrela

  • Sponzori

  • ZADNJI REZULTAT

    Alumnus - Brod 035

    7 - 6

Ungarov: Ova utakmica je nama finale prvenstva

IMG_88742241664388Alumnus večeras očekuje posljednje kolo 1. HMNL u ovoj sezoni. Studenti se nalaze u nezavidnoj situaciji, a čak ni pobjeda im ne osigurava ostanak u najvišem rangu hrvatskog futsala. Pred ovu jako bitnu utakmicu još jednom smo razgovarali s trenerom Jakovom Ungarovom.

Pred Alumnusom je posljednje prvenstveno kolo u ovoj sezoni. Klub se nalazi u situaciji kojoj se malo tko nadao u kolovozu 2014?

Takav vam je život, on piše najzanimljivije priče katkad bajke, katkad tragedije. Bitno je kad je teško smoći snage za naprijed, a kada je dobro biti skroman i cijeniti svaki takav trenutak te pokušati iz svega izvući pouku.

Ono što je dobro je činjenica da Studenti sami odlučuju o svojoj sudbini. Pobjeda sigurno ostavlja Alumnus u ligi. Smatrate li da ste mogli i morali više?

Nije istina da odlučujemo sami o svojoj sudbini jer čak i ako dobijemo, a Uspinjača, Osijek, Marof i Solin također dobiju mi ostajemo na pretposljednjem mjestu zbog lošijeg omjera s Osijekom. Kombinacija je puno i izračun vjerojatnosti pojedinog ishoda bi prepustio statističarima, ali jedini cilj večeras je s pobjedom zaključiti regularni dio prvenstva. Na ishod ostalih rezulata ne možemo utjecati i trebamo ostati koncentrirani na ono što možemo, a to je utakmica večeras. Odgovor na pitanje da li smo mogli i morali više nije jednostavan. Realnost je tablica i činjenica da se borimo za opstanak, ali mislim da ova ekipa ima veliki potencijal, koji se zbog nekih objektivnih razloga nije ostvario. Tu osobito mislim na manjak iskustva, prvenstveno mog, a onda i mojih igrača. Bit ću malo drzak i reći da nismo mi izgubili priliku za nešto više, već da nam je samo ponestalo vremena.

Square će u Zagreb doći neopterećen rezultatom. Dubrovčani znaju da su sigurno četvrti. Da li je to svojevrsna prednost Alumnusu ili će gosti bez imperativa biti još opasniji protivnik?

Iskreno me ne zanima tko je večeras naš protivnik i u kakvom stanju dolazi. Ova utakmica je nama finale prvenstva, igramo pred našom publikom, na našem terenu i jedino što očekujem da poduzmemo sve, naravno u okvirima fer i sportske borbe, kako bi došli do pobjede. Nemojte misliti da podcijenjujem Square, čijeg trenera, igrače i cijeli klub izuzetno cijenim, ali nama situacija nalaže da moramo prvenstveno gledati sebe, a ne tražiti isprike i gledati što će drugi napraviti.

Penny4Kakvo je stanje i atmosfera u momčadi? Jesu li svi zdravi i spremni za večeras?

Vidljiva je jedna nervoza unutar ekipe i pomala zasićenost materijala. Najranije smo krenuli u sezonu od svih klubova, proživjeli i još uvijek proživljavamo mnoge stresne situacije i nismo uspjeli napraviti rezultatski iskorak tako da bi svi odahnuli kada bi se večeras pozitivno završilo po nas. Kartoniranih i ozlijeđenih igrača nemamo i spremni dočekujemo susret.

Liga je toliko neizvjesna da čak i sedmoplasirani Solin može završiti kao pretposljednji. Dok Alumnus pobjedom može na kraju sezone biti na solidnom sedmom mjestu. Je li se uz neizvjesnost podigla i kvalitete svih klubova?

Kvaliteta se svakako podigla. Vratili su se neki naši internacionalci, došlo je nekoliko izuzetno kvalitenih stranaca, pojavljuju se neka nova mlada i talentirana imena i mislim da je 1. HMNL trenutačno najjača i najzanimljivija liga u regiji.

I za kraj koji klub vidite kao nasljednika Alumnusa na tronu prvaka Hrvatske?

Po svemu prikazanom za očekivat je da će se borba za prvaka voditi između Nacionala i Splita, ali naravno iznenađenja su uvijek moguća. Ukoliko se uisitinu Split i Nacional nađu u finalu, malu prednost dajem Splitu, premda će Nacionalu, ukoliko uspiju osigurati prvu poziciju na tablici, puno značiti prednost domaćeg terena.

Podijelite preko Google +, Facebooka ili Twittera

Tablica 1. HMNL

MomčadUBod


Pretplati se na MNK Alumnus E-mail:


© MNK Alumnus | Dizajn - WebART Student